Jalkahoito

Jalkojen perushoito

Jalkojen perushoidon tavoitteena on liikuntakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen, sekä auttaa jalkaongelmien hoidossa. Jalkojen perushoito on ihmisen kokonaisvaltaista terveydenhoitoa. Ennaltaehkäise jalkaongelmien synty hoitamalla jalkoja, kun jalat voivat hyvin koko ihminen voi hyvin.
 
Jalkojen hyvinvointiin kuuluu hyvät jalkineet ja sukat, kotona toteutettu säännöllinen jalkojen hoito ja tietenkin terveellinen ravinto ja liikunta.
Jalkojen perushoito alkaa jalkojen tarkastuksella. Huomioidaan jalkojen malli, mahdolliset virheasennot, kovettumat, känsät, syylät, hautumat, kynsien- ja kynsinauhojen kunto, ihon väri, lämpö ja verenkierto.
 
Jalat kylvetetään, jolloin kynnet ja iho pehmenee. Lämmin vesi ja mieto pesuneste tuntuvat miellyttävältä hoidon aloitukselta. Kylvyn jälkeen hoidetaan kynnet ja kynsinauhat siistitään. Ihosta poistetaan, jos jotain poistettavaa on, sarveistumat, kovettumat, känsät ja syylät. Lopuksi laitetaan jalkavoide, joko hieromalla tai kevyesti sivellen, jos ei voi hieroa.

Hoidon kesto on n. 1h.

Jalkahoitoon voidaan liittää lämmön avulla imeytettävä parafiinihoito, jolloin voide saadaan vielä tehokkaammin imeytymään ja iho pehmenemään.
Lakkaus ei sisälly hoitoon, lakkaus tehdään erillismaksusta ja sovitaan hoitoaikaa varattaessa.

Hoidon lopuksi annetaan kotihoito-ohjeet päivittäiseen jalkojen hoitoon. Jalkaongelmissa uusi hoitoaika varataan 6-8 viikon kuluttua. Terveille jaloille hoitosuositus on 3 kuukauden välein jos haluaa pitää jaloistaan hyvää huolta. 

Jalkojen hemmotteluhoito

Jalkojen hemmotteluhoito alkaa jalkojen kuorinnalla, kuorivina aineosina ovat suolaa tai sokeria sisältävät hoitotuotteet. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa, jolloin ihosta tulee joustava ja pehmeä. Kuorinnan jälkeen jalkoja odottaa lämmin yrttikylpy. Sitten on vuorossa jalkojen perushoito eli kynnet leikataan ja kynsinauhat siistitään, poistetaan sarveistumat, kovettumat, känsät ja syylät. Hoito jatkuu vielä hemmottelevalla naamiolla, johon voidaan yhdistää lämpötossut tai parafiinihoito. Hoidon kruunaa lopuksi rentouttava jalkahieronta ja lakkaus.

Jalkojenhoidon yhteydessä tai erikseen voidaan tehdä verenkiertoa aktivoivia vaihtolämpövesi hoitoja tai aineenvaihduntaa aktivoivia turvehoitoja jaloille.

Jalkahoito: 58,00€; lakkaus 5,00€

Jakojen hemmotteluhoito 70,00€